15x restaurants in Amsterdam met waanzinnige interieurs (2024)

Tuurlijk, je gaat uiteten omdat je waanzinnig lekker wil eten. Maar het oog wil ook wat, toch? En je Instagram feed mag ook wel weer eens opgeleukt worden met lekkere plaatjes. Gelukkig heb je in Amsterdam zat keuze uit restaurants met oogstrelende interieurs. Plekken die een lust voor het oog zijn, mét heerlijk eten uiteraard. Dit zijn onze 15 favorieten uit de hoofdstad.

15x restaurants in Amsterdam met waanzinnige interieurs (1)

door Jeske van Steen

Ik tip je alvast: kom met een opgeladen telefoon naar deze restaurants toe. Je wilt je rolletje vol schieten hier. Wedden?

1. SECRET GARDEN

Eet ik nu in een soort magische jungle of waar bén ik? Dat is wat je je afvraagt als je bij SECRET GARDEN bent. Planten aan het plafond, een gigantische pauw in een kooi, groene velvet banken, roze panterprintstoelen… Je weet haast niet waar je moet kijken. Vergeet in ieder geval je bord ook niet even te checken, waar creaties uit de Japans-Peruviaanse (‘Nikkei’-)keuken op liggen. SECRET GARDEN heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond, waarbij de unieke inrichting je zéker bij zal blijven. Dit vinden we van het eten bij SECRET GARDEN.

Reguliersdwarsstraat 38-40,secretgardenamsterdam.com

2. The SIREN

Nog een Amsterdams restaurant waar je je ogen uitkijkt: het fonkelnieuwe en veelbesproken The SIREN op het Rokin. Het interieur van dit restaurant is een soort knipoog naar de magische onderwaterwereld. De bar is bedekt met ontelbaar veel schelpen, er staat een groot beeld van een zeemeermin (tenminste, daar lijkt het op) en er hangen blauwe lampen aan het plafond in de vorm van een kwal. Tegelijkertijd voelt alles heel vintage aan: de bloemetjeszetels, de sjieke trap met loper en de sierlijke lampen aan het plafond. De kaart is Mediterraans. Topper op de kaart: de zeebaars in zoutkorst. Helemaal passend bij het onderwaterthema van het interieur.

Rokin 83, thesirenamsterdam.com

3. Restaurant Bisous

Onlangs schoven we aan bij het nieuwe Bisous. We schreven er een lekkere review over. Bisous is een bron van glamour en een goeie portie sexiness. De internationaal gerenommeerde Belgische Design studio JPMeyer&Co van Jean-Philippe Demeyer heeft getekend voor Bisous’ interieur. Bijna alles is tot in detail speciaal voor Bisous ontworpen en vervaardigd. De muren van de zaak zijn bedekt met de bekende stijl van Piet Mondriaan, maar ook met grote kusmonden. Dat laatste is passend, want bisous betekent ‘kussen’ in het Frans. En het eten… wow!

Albert Cuypstraat 29-31,bisous-official.com

4. Gio’s By The River

Mocht je even in mineur zijn, dan is een bezoek aan Gio’s By The River wat je nodig hebt. Van dit kleurrijke interieur word je spontaan vrolijk. Het is een beetje funky. Grote kroonluchters in knalkleuren, tientallen soorten behang in allerlei kleuren en vormen, een Fiat500 die tegen de muur ‘geplakt’ is… De eigenaren hebben hun fantasie de vrije loop gelaten. Maar het wérkt. Net als de kaart overigens: gewoon steengoed Italiaans. Nu snap je vast ook die Fiat500 aan de muur.

NDSM-kade 14,gios.amsterdam

5. La Nostra Gigi

Het interieur van La Nostra Gigi komt uit hetzelfde brein als de interieurontwerper van SECRET GARDEN: Will Erens. En dus weet je: dit is extravagant, over de top en vooral enorm kleurrijk. FavorFlav’s Sharon noemde het ‘eclectisch Italiaans Seventies Dolce Vita’ en dat is precies wat het is. Wat je je daarbij moet voorstellen? Fluweel, veel spiegels, veren (of zijn het pluimen?) en dit dus in een knallende mix van blauw, paars, roze, rood, goud – welke kleuren niet eigenlijk? Op het menu staat Italiaans, waarbij de royaal belegde pizzettes een aanrader zijn. Extra tip: deze zomermaanden is er een . Mét speciale champagnetelefoon!

Marie-Heinekenplein 5-8,lanostragigi.com

6. The Harbour Club Amsterdam-Oost

The Harbour Club heeft meerdere locaties in Amsterdam – Nederland zelfs – maar die in Amsterdam-Oost is wel echt een parel. Vroeger was dit een industriële plek, nu is het omgetoverd tot een Instagrammable hotspot. Dat industriële zie je overigens nog wel een klein beetje terug, vooral in de balken van het plafond. Hoogtepunten in het interieur zijn de grote glazen ‘kast’ in het midden, die gevuld is met onder andere champagne, en de grote neo popart muurschildering van kunstenaar Selwyn Senatori. Lekkere plek om te borrelen (en om mooie plaatjes te schieten dus).

Cruquiusweg 67, theharbourclub.com

7. Rooftopbar LuminAir

Rooftopbar LuminAir zit op de elfde verdieping van het DoubleTree Hilton Hotel, op het Oosterdokseiland. Je gaat hier dus de hoogte in en dat is meteen waarom deze rooftopbar een bezoek waard is: je hebt een waanzinnig uitzicht over Amsterdam. Maar het zicht in de bar zelf is misschien wel net zo mooi. In het plafond is de hemel nagebootst: golvende, witte wolken die lijken te zweven. Dankzij die bijzondere installatie en het kunstzinnige licht ziet het er hier vanbinnen nooit hetzelfde uit. Cool toch? co*cktailtje erbij en je vermaakt je hier wel een paar uur. Tip: de Sunday Brunch van LuminAir.

Oosterdoksstraat 4,luminairamsterdam.com

8. Selva Restaurant

Nog een restaurant dat wel iets weg heeft van een jungle: Selva Restaurant. Ook dit restaurant zit in een hotel, en wel op de 24e verdieping van het nhow Amsterdam RAI. Ze geven hier – zoals ze dat zelf zeggen – een eerbetoon aan het Amazone-regenwoud. De groene kleuren en vele texturen in het restaurant passen daar in ieder geval goed bij. Hout, planten en golvende vormen op het plafond, die doen denken aan de rivieren van de Amazone: het is allemaal heel goed gevonden. Het eten ook trouwens. Je geniet hier, heel toepasselijk, van Latijns-Amerikaanse gerechten als ceviche en entraña. Eten bij Selva is een aanrader, vinden wij.

Europaboulevard 2b, selva-restaurant.com

9. Brasserie Margaux

Alsof je in een romantisch restaurant in Parijs dineert, zo voelt het als je bij Brasserie Margaux zit. Interieuritems als rode, leren barkrukken, kaarsen in kandelaars op tafel en vintage lampenkappen aan de muur versterken dat. Dat gevoel is natuurlijk heerlijk. Maar waarvoor je óók naar Brasserie Margaux moet: de uitgebreide wijnkaart. In hun kelder liggen maar liefst 300 verschillende soorten wijnen te rusten. Wat een feest. Een Frans feest, welteverstaan! Heerlijk eten in een fijne ambiance bij Brasserie Margaux! Het zusje van dezelfde eigenaren, Café Garçon is ook zo’n fijne Franse plek in Amsterdam.

Beethovenstraat 27,brasseriemargaux.nl

10. Hasta La Vista, Baby!

Restaurant Hasta La Vista, Baby! – we schreven er al eens enthousiast over – zit op de 19e verdieping van Hotel INNSiDE by Meliá. Hoe je dit interieur het best kunt omschrijven? Alsof je teruggaat naar de jaren tachtig, negentig en ergens in een bar in Hollywood bent. Hollywood? Ja, je ziet niet voor niets een enorm beeld van Arnold Schwarzenegger in het restaurant staan. Ook opvallend: de fontein en de bomen. En de groenfluwelen trap, waar je niet alleen vanaf kunt lopen, maar ook op kunt zitten. Ja hoor, je kunt je camera weer uit je tas halen.

Eduard van Beinumstraat 40, hastalavista.baby

11. Bam Boa

We hebben veel funky, kleurrijke restaurants al voorbij zien komen. Bam Boa past niet in dat plaatje. Maar vat dit zeker niet negatief op! Bam Boa brengt je namelijk in Ibiza-sferen. En is dat niet iets waar je jezelf altijd wel in wil onderdompelen? Lichte tegels, lichte muren, veel rotan (van de stoelen tot de spiegels en de lampenkappen) en hout domineren het interieur. Als nou het strand ook nog eens voor de deur lag…

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door BAM BOA (@bam.boa)

Weesperzijde 135, bam-boa-amsterdam.com

12. Cecconi’s

Vintage Italiaans, dat zijn de woorden die perfect bij het interieur van Cecconi’s passen. Kijk maar naar de bebloemde stoelen, de retro tafellampen en de grote schilderijen aan de muur. Het voelt niet heel ‘licht’ aan, maar dat maakt het in deze setting juist erg sfeervol. Heerlijke plek om te genieten van traditioneel Italiaans. Oh en psst: je kunt er ook fantastisch brunchen.

Spuistraat 210, cecconisamsterdam.com

13. LOLO

Panterprintmuren, discoballen, felroze lichten, leren banken… Als je het over uitbundig hebt, dan komt het interieur van restaurant LOLO daarachter. Je kunt ervan vinden wat je wil, maar het valt op. Het is misschien een beetje alsof je bij die net iets te foute tante Nel op bezoek komt. Waar alles een beetje tussen kunst en kitsch is. De keuken is Italiaans, en ik raad je in ieder geval aan om ‘LOLO’s Kiss’ (met witte chocolade en tuttifrutti) te proberen als dessert.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lolo (@lolo.amsterdam)

Oudekerksplein 48,lolo.amsterdam

14. Bakkerij Louf

Een romantisch plekje waar je ook nog eens gigantisch lekker zuurdesembrood kunt scoren, dat is Bakkerij Louf. Er staat een houten bar, een rek vol versgebakken brood en een grote kast vol met (kook)boeken. Buiten zit je in het zonnetje op een houten klapstoel, binnen op houten spijlenstoelen – met zicht op alles wat ik hiervoor noemde. Bij Bakkerij Louf kun je een beetje demain characterspelen in je eigen zoetsappige verhaal. Leuk detail: hier werken enkel vrouwen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door louf (@bakkerijlouf)

Bilderdijkstraat 38,bakkerijlouf.nl

15. KAIA Amsterdam

KAIA is een walhalla voor iedereen die houdt van strakke, moderne en rustige interieurs. Je ziet veel beige terugkomen, net als wit en zwart. Heel kalm, en dat is soms best wel lekker bij een avondje uit. Toch? KAIA heeft zowel lage tafels als plekken aan de bar. De keuken is Grieks, maar dan zoals je waarschijnlijk nog niet eerder geproefd hebt. Vooral het verse brood met écht Griekse olijfolie is hier echtto die for. Onlangs aten we weer bij KAIA – wij zijn fan!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door K A I A (@kaiaamsterdam)

Europaplein 21,kaiaamsterdam.com

Headerbeeld: Bisous door fotograaf RVDA

Lees ook:

  • 9x onze favoriete adresjes voor het mooiste en leukste servies
  • 9x de mooiste en nieuwste rooftopbars van Amsterdam
  • 14x de leukste en mooiste binnentuinen van Amsterdam
15x restaurants in Amsterdam met waanzinnige interieurs (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6193

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.