Internist Vermoeidheidkliniek ME/cvs & post-covid | Amsterdam | BKV (2024)

Locatie

Amsterdam

Vacature in het kort

In deze functie werk je als internist in een kliniek die gespecialiseerd is in ME/cvs en post-covid. Je ziet patiënten zowel in de kliniek als online. Elke patiënt krijgt veel tijd, ongeveer een uur. Je werkt samen in een team van verschillende specialisten. De kliniek biedt ook zorg aan patiënten met andere vermoeidheidsproblemen. Je helpt niet alleen patiënten, maar ook met het verbeteren van de zorg en het ontwikkelen van richtlijnen. Je kunt ook vanuit huis werken met online afspraken. Lees verder om te ontdekken waarom deze vacature perfect bij jou zou kunnen passen.

Volledige vacaturetekst

Een zelfstandige en veelzijdige poliklinische functie zónder diensten. Een baan in een groeiende kliniek die zorg biedt aan met name patiënten met ME/cvs en post-covid.

Jouw nieuwe baan

Een internist functie waarin je naast het directe patiëntencontact – waar je ruim de tijd voor krijgt – ook bezig bent met de wetenschap en richtlijnen. Post-covid gaat de komende jaren hoog op de agenda staan. En daar sta jij hier volop in!

Als internist lever jij hoog complexe zorg aan met name patiënten met ME/cvs en post-covid. Zorg wordt aangeboden op één van de fysieke locaties en/of online via beeldbellen. Het draaien van poli gebeurt enkel overdag. Ongeveer 50% van de consulten gebeurt online. Hier zie je alleen de ziekste patiënten. Voor het zien van een patiënt staat 45 minuten, plus 15 minuten voor de administratieve afronding. Ongeveer de helft van de patiëntenpopulatie is een nieuwe patiënt. Per dag zie je maximaal 4 nieuwe patiënten. De overige helft van de patiënten betreft terugkompatiënten voor multidisciplinaire behandeling of begeleiding.

Het team waar jij in stapt, wordt gevormd door onder ander 3 internisten, 2 somnologen, 1 reumatoloog en 2 pijnspecialisten. Enkele medisch secretaresses ondersteunen en verzorgen de poli-voorbereiding. Ook werk je samen met een aantal diëtisten, psychologen en psychosomatische ergotherapeuten, fysiotherapeuten en oefentherapeuten. Daarnaast is er voor patiënten altijd ondersteuning van een patiëntdesk, gezondheidsmetermodules, PGO en ondersteunende video’s/tutorials beschikbaar.

Wat houden je werkzaamheden in?

  • Verlenen van integrale medisch specialistische zorg in lijn van de vigerende programma’s, de onderliggende protocollen, procedures en professionele medische standaard.
  • Dragen van verantwoordelijk voor een uitgebreide analyse met anamnese, lichamelijk onderzoek, differentiaal diagnostiek en eventuele verwijzing voor onderzoek, in-/exclusie, diagnose, voorschrijven medicatie, advies over (multidisciplinaire) behandeling en vervolgconsulten.
  • Analyseren en helpen verbeteren van kwaliteit in algemene zin en meer specifiek: programma, protocollen en procedures.
  • Meewerken aan wetenschappelijk onderzoek naar én verbetering van zorg voor ME/cvs en PCS.
  • Bijdragen aan de richtlijnontwikkeling van ME/cvs.

Samengevat

Een zelfstandige en veelzijdige poliklinische functie zónder diensten. Hybride werken is mogelijk door middel van online beeldbelafspraken.

Jouw nieuwe werkplek

De Vermoedheidkliniek echt dé expertisekliniek voor ME/cvs en post-covid. De gemiddelde wachttijd is slechts 2 tot 4 weken. De kliniek biedt multidisciplinaire zorg, die altijd rond de patiënt en aandoening georganiseerd is. Dat gebeurt in een combinatie van medisch specialistische zorg en (indien nodig) aanvullend multidisciplinair in de eerste lijn. Ook worden hier veel patiënten met chronische vermoeidheidklachten en fibromyalgie gezien. De Vermoeidheidkliniek (h)erkent, doet onderzoek, stelt diagnose en behandelt. Deze toonaangevende kliniek is primaire partner voor het consortium binnen Amsterdam UMC voor ME/cvs en post-covid-onderzoek. De kliniek is ZKN-gecertificeerd en nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en richtlijnontwikkeling.

Wat breng je mee?

Vanzelfsprekend heb je een geldige BIG-registratie als internist en een bewijs van inschrijving in het RGS. De Nederlandse taal beheers je goed. Je digitale vaardigheden laten jou moeiteloos met je werk verrichten, registreren in het EPD (Neo ZIS) en online beeldbellen. Jij wil een échte dokter voor je patiënten zijn en vindt het leuk om tijd te besteden aan een prettige patiëntrelatie. In relatie tot collega’s heb jij een open houding. Je bent transparant in je werkwijze. Enerzijds deel jij graag je expertise, anderzijds sta je open voor feedback van ervaren collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

De Vermoeidheidkliniek biedt een vaste aanstelling en een salaris op basis van de AMS-regeling. Omgerekend naar een 40-urige werkweek, bedraagt het salaris minimaal 6.396 euro en maximaal 11.398 euro bruto per maand. Verder geldt de cao ZKN. En er is meer:

  • Een 13e maand.
  • Een totaal van 29 vrije dagen op fulltime basis.
  • Een reiskostenregeling.
  • Een pensioenregeling.
  • Opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer informatie over deze vacature, de collega’s of de arbeidsvoorwaarden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met BKV. Heb je belangstelling voor deze internist vacature maar werk je liever niet in loondienst? Ook zzp'ers mogen reageren!

Sollicitatieprocedure

BKV beoordeelt de sollicitaties. Op basis hiervan vindt een kennismakingsgesprek plaats met Senior Consultant Healthcare Wilma Keil. Dat gebeurt online of bij BKV in Breda. Hierna wordt de procedure met de volgende stappen vervolgd:

  • Sollicitatiegesprek met toekomstige collega-internisten in de Vermoeidheidkliniek.
  • Meeloopdag(deel).
  • Arbeidsvoorwaardengesprek.
Internist Vermoeidheidkliniek ME/cvs & post-covid | Amsterdam | BKV (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6411

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.